Doctor Babor

Refine Cellular behandeling

Omdat de huid met couperose erg gevoelig is, is het aan te raden om de gezichtsreiniging heel eenvoudig te houden: wassen met lauw water en een milde reinigingsmelk gebruiken, zoals bijvoorbeeld DOCTOR BABOR Intensive Calming Cleanser. Doctor Babor Couperose Cream werd speciaal ontwikkeld om het verschijningsbeeld van couperose als ook tijdelijke en permanente roodheden en doorschijnende, rode adertjes te verminderen en te voorkomen.

Wat is couperose?

Het woord “couperose” komt uit het Frans en betekent “koperrood”. Couperose is een genetisch bepaalde verwijding van de kleine bloedvaatjes aan het huidoppervlak. Kenmerkend voor couperose zijn de zichtbare adertjes en de diffuse rode vlekken in het gezicht. In het begin verdwijnt de rode verkleuring vaak nog, maar bij een verder ontwikkelde couperose kan de roodheid ook blijvend zijn. Meestal is couperose te herkennen aan de rode wangen of aan roodheid aan de zijkant van de neus. Mensen met couperose klagen vaak over een zeer gevoelige of droge huid, die pijn doet of jeukt. Als daar ook nog ontstekingen bij komen, is er sprake van rosacea. Met 2% anti-roodheidcomplex wordt het verschijningsbeeld van couperose verminderd en de vasculaire elasticiteit ondersteund. Huidroodheden worden zichtbaar verlicht. Bijkomende egaliserende, kleur neutrale pigmenten verbergen optisch roodheden.Huidroodheden worden verlicht en het huidbeeld wordt zichtbaar egaler. Voor een beter verschijningsbeeld van couperose.

Refine cellular

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Het verschil tussen couperose en rosacea is niet gemakkelijk te definiëren, omdat de symptomen gelijk zijn: fijne adertjes en een rode huid in het gezicht, vooral rond de neus en op de wangen. In tegenstelling tot couperose gaat het bij rosacea altijd om een ontstoken en ziekelijke aantasting van de huid. Men neemt aan dat couperose een voorstadium van rosacea is.

Heeft u last van couperose/rosacea? Bij schoonheidssalon Beauty For All bent u altijd welkom voor een vrijblijvend productadvies of behandeling wat het beste bij uw huid past.

Doctor Babor Refine cellular